Kasteelruïne Fluweelengrot
overlay
NL - EN - FR - DE

Dag van het Kasteel 2017

Rondleiding Fluweelengrot en rondleiding Kasteelruïne

/
De temperatuur in de Fluweelengrot is constant 12 graden. Houd hier met kleding rekening mee.

Het is niet mogelijk de Fluweelengrot op eigen gelegenheid te bezichtigen. De gids vertelt u in de rondleiding door de Fluweelengrot in 50 minuten over de bewogen geschiedenis van Valkenburg, haar kasteel en de grot.


Indrukwekkende tocht

Laat je leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwonder je over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht…

Kasteel
Via de vluchtgangen leid de gids u naar de Kasteelruïne, waar u terug gaat naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht; sinds 1050 het baken van Valkenburg en haar omgeving. Vele strijden werden er gestreden, maar in 1672 werd het opgeblazen in opdracht van Stadhouder Willem III.

Dag van het Kasteel
Op maandag 5 juni, tweede Pinksterdag worden ter gelegenheid van “De dag van het Kasteel” om 11.30 en 14.00 uur, aansluitend aan de rondleiding door de Fluweelengrot, rondleidingen over de Kasteelruïne verzorgd.

De toegangsprijs voor deze activiteit bedraagt voor volwassenen €16,00 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar €11,50.